Λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα μας – Τι Πρέπει να προσέχουμε;

Happiness is comfortable underwear!

Όλες λατρεύουμε τα γυναικεία εσώρουχα μας και ας μην κοροιδευόμαστε κορίτσια, ποτέ δεν θα είναι αρκετά! Όσα και να έχουμε πάντα θα βρεθεί αυτό το ένα μπροστά μας που θα σκεφτούμε ότι ‘’κρίμα δεν είναι να λείπει από το συρτάρι μας’’; Κανένα πρόβλημα με αυτό, όμως πολλές φορές ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα εσώρουχα μας σε κάθε ώρα της καθημερινότητας και πολλές φορές η λάθος επιλογή μπορεί να μας δημιουργήσει από μια ενοχλητική αίσθηση μέχρι και πιο σημαντικά προβλήματα υγείας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο συλλέξαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα μας και είμαστε σίγουρες ότι έχετε υποπέσει και εσέις σε κάποια από αυτά!

Προσοχή στο υλικό των εσωρούχων

Πολλές φορές επιλέγουμε εντυπωσιακά εσώρουχα, αισθησιακά ξεχνώντας να ελέγξουμε κάτι πολύ πολύ βασικό. Από τι υλικό είναι κατασκευασμένο;

Για αυτό λοιπόν κορίτσια, όπου σας δίνεται η ευκαιρία να προσπαθείτε να επιλέγετε γυναικεία εσώρουχα βαμβακερά καθώς είναι ένα υλικό που ‘’αναπνέει’’ και αυτομάτως μειώνονται οι πιθανότητες για κάποια ανεπιθύμητη μόλυνση.

Λάθος επιλογή στο νούμερο του σουτιέν

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες. Είτε ηθελημένα είτε όχι αποτελεί ‘’κλασικό φαινόμενο’’ το οποίο πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο σώμα μας.

Κάποιες γυναίκες έχουν τη τάση να επιλέγουν μικρότερο νούμερο σουτιέν προσπαθώντας έτσι να κάνουν το στήθος τους να δείχνει μεγαλύτερο κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται δυσκολία στην κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση να δημιουργείται μια ανεπιθύμητη δυσφορία.

Ανακάλυψε περισσότερα εδώ

Μη καθημερινή αλλαγή εσωρούχου

Η έντονη καθημερινότητα υποβάλει το σώμα μας σε μια συνεχή δοκιμασία. Είναι εκτεθιμένο σε μικρόβια αόρατα στο μάτι και πολλές φορές μέσα στη μέρα θα ιδρώσουμε, ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές οι οποίες δεν μπορούν να ‘’αναπνεύσουν’’ καλά λόγω της ένδυσης μας.

Είναι γεγονός ότι τα ιδρωμένα εσώρουχα δεν μπορούν να προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή από τα βακτήρια και είναι ένας από τους πιο κλασικούς λόγους που προκαλούνται φλεγμονές.

Συμβουλέψτε τους άνδρες ή τους συντρόφους σας να πραγματοποιούν επίσης συχνή αλλάγη στα ανδρικά εσώρουχα τους καθώς η υγιεινή είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία μιας οποιαδήποτε ερωτικής σχέσης.

Αποφύγετε το πλύσιμο με χημικά απορρυπαντικά

Ένας μεγάλος αριθμός απορρυπαντικών που κυκλοφορούν στην αγορά περιλαμβάνει ισχυρές χημικές ουσίες οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν αιτία για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να έχουμε και να μην τον γνωρίζουμε καλά καλά.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ειδικά στο πλύσιμο των εσωρούχων συνιστάται η χρήση υποαλλεργικών απορρυπαντικών ή ακόμη καλύτερα βιολογικών σαπουνιών.

 

Στο σπίτι χωρίς σουτιέν; Λάθος!

Πρώτη κίνηση με το που πάμε στο σπίτι, είναι να αφαιρέσουμε τον στηθόδεσμό μας και να νιώσουμε αυτό το αίσθημα ελεθερίας και άνεσης. Πώς όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα;

Το στήθος χρειαζεται συνεχή στήριξη από στηθόδεσμο καθώς αυτό βοηθάει στο να διατηρηθούν σφριγηλά! Όταν δεν γίνεται συχνή χρήση του σουτιέν, οι ιστοί που συγκρατούν το στήθος με τον καιρό δεν αντέχουν την βαρύτητα, ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα μεγέθη και έτσι αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους που ‘’πέφτει’’ το στήθος μας.